Catalogus

  info@feestpunt.be   +32 (0) 485 005 005

Blog

Een veilig en corona-proof feest of evenement organiseren, hoe doe je dat?

Corona blijft maar woelig tieren met een eerste en een tweede golf, en volgens sommige experten zelfs al een derde golf op komst. Ieder z'n mening, maar volgens ons is de hamvraag niet hoelang het Covid nog aanwezig zal blijven. De echte vraag volgens ons is hoe we ermee leren leven. Eén ding staat alvast als een paal boven water... op korte tot middellange termijn zal het onze levens nog wel even blijven beheersen.

\r\n\r\n

Je kan de wereld echter moeilijk volledig laten stil staan. Onze klanten stellen ons vandaag de dag dan ook vaak de vraag hoe ze het best een corona-proof evenement kunnen organiseren, zoals een opendeurdag, productlancering, pensioen- of trouwfeest, ... Het antwoord is echter heel simpel. Probeer zo veel mogelijk kleine bubbels te maken zodat je gasten zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen. We willen je hierbij een aantal tips geven.

\r\n\r\n
    \r\n
  1. De eerste en meest belangrijke regel: ontmoedig je gasten om naar je evenement te komen wanneer ze zich verkouden of ziek voelen of wanneer ze koorts maken. We zijn nogal eigenwijs en denken nog al te vaak zelf beter te kunnen inschatten dan wie dan ook dat het \"slechts\" om een verkoudheidje gaat.
  2. \r\n
  3. Zet aan de ingang een statafel met ontsmettingsmiddel waar handen ontsmet kunnen worden en waar men zich kan registreren.
  4. \r\n
  5. Het is verplicht om ervoor te zorgen dat je je gasten laat zitten aan een tafel. Dit kan zowel een barkruk als een gewone stoel zijn.
  6. \r\n
  7. Zorg ervoor dat je je gasten bij het binnenkomen zo snel mogelijk begeleid worden naar hun tafel.
  8. \r\n
  9. Probeer zoveel mogelijk kleine bubbels te creëren, idealiter van 4 tot 6 personen. Statafels of rechthoekige tafels zijn hiervoor de perfecte oplossing.
  10. \r\n
  11. Zorg ervoor dat je bubbels minstens anderhalve meter afstand van elkaar houden. Dit moet geteld worden vanaf de rugleuning van de ene stoel tot aan de rugleuning van de andere stoel. We raden aan om hier zelfs een veiligheidsmarge tot 1,80m of zelfs 2,00m te nemen.
  12. \r\n
  13. Probeer ervoor te zorgen dat je éénrichtingsverkeer creëert, zodat mensen elkaar zo weinig mogelijk kruisen. Dit kan je op een eenvoudige manier oplossen door gebruik te maken van afzetpaaltjes en lopers.
  14. \r\n
  15. Zorg voor voldoende verluchting. Breid eventueel je zaal uit met tenten.
  16. \r\n
  17. Zorg ervoor dat je gasten zo weinig mogelijk gemeenschappelijke delen moeten aanraken. Laat de deur van gangen en wc's open staan. Zet geen kommetjes op tafel. Zorg voor wegwerpbare tandenstokers voor de hapjes.
  18. \r\n
  19. Laat je gasten een mondmasker dragen wanneer ze zich door de zaal verplaatsen. Voorzie zelf ook een doos mondmaskers voor gasten die hun mondmasker verloren of vergeten zijn.
  20. \r\n
  21. Zorg ervoor dat je gasten zo weinig mogelijk rond lopen door ze aan tafel te bedienen.
  22. \r\n
  23. Probeer ervoor te zorgen dat je een aparte ingang en een aparte uitgang voorziet. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Zorg er in dat geval voor dat de gasten die binnen komen een ander pad bewandelen dan de gasten die naar buiten willen gaan.
  24. \r\n